Keresés...

Pécsi 25. Szakmai nap – tárlatvezetéssel

A Capa Központ átfogó kiállítással és egy hiánypótló digitális archívum létrehozásával emlékezik meg a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj elmúlt 25 évéről. A kiállításhoz kapcsolódóan ingyenes szakmai nap lesz 2016. december 6-án, kedden 14.00–19.00 között.⋰🎡

  • A kurátori tárlatvezetés kezdési időpontja 17.30
Ezen a napon a múzeumi- és a társszakmák dolgozói ingyenesen tekinthetik meg a tárlatot. A szakmai szervezetek dolgozói személyenként két fő vendéget hozhatnak, akik 50%-os kedvezményt kapnak.

A szakmai napon való részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékukat szíveskedjenek legkésőbb december 5-ig jelezni a levente.saxinger@capacenter.hu címen.
Regisztráció hiányában sajnos nem áll módunkban térítésmentesen beengedni a szakmai látogatókat. Megértésüket köszönjük.

Negyedszázad. Ennyi idő telt el a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj 1991-es létrehozása óta. Az állami támogatást, amelynek célja, hogy „segítse az önálló művészeti tevékenységet folytató, tehetséges fotográfusok pályakezdését, alkotómunkáját, fejlődését, és kedvező feltételeket teremtsen a formanyelvében és tartalmában korszerű, színvonalas művek létrehozásához”, (Pályázati felhívás, 2016) mára több mint száz alkotó nyerte el. A jubileum kapcsán a fotográfia műfajának népszerűsítése és a magyar fotográfusok bemutatása mellett elkötelezett Capa Központ egy átfogó kiállítást mutat be.

Az ösztöndíjat és a támogatással született munkákat bemutató reprezentatív tárlat két fontosabb részből, a művek egy kurátori válogatásából és az évfordulóra létrehozott digitális archívumból áll. A kiállítás kronologikus rendezésben mutatja be az elmúlt huszonöt év kiemelkedő fotográfiai alkotásait, szempontokat kínálva a fotótechnika, a műtárgyak formai megjelenése, illetve az alkotói attitűdök, a témaválasztások, művészeti tendenciák változásainak körvonalazásához. A jubileumra létrehozott archívum egybegyűjti, megismerhetővé és kutathatóvá teszi az elmúlt huszonöt év ösztöndíjas munkáit. A kiállítás 2017. január 8-ig látható.

Az archívum: http://pecsiosztondij.capacenter.hu

A kiállítás kurátorai: Gellér Judit és Zsámboki Miklós


 
Elejére!