Keresés...

Zenélő Zsolnay – A PTE Zsolnay Wind Orchestra koncertje


A PTE ZsWO olyan zenekar, melynek előzménye a Pécsi Tudományegyetemen nincs, de jövője annál inkább. Reprezentálja itthon és a nagyvilágban a kiváló magyar hangszeroktatást, karmesterképzést, zeneszerzést. A PTE ZsWO össze kívánja gyűjteni a PTE volt és jelenlegi hallgatóit valamint a város tehetséges muzsikusait, zenészeit. Megalakulásával egyben emlékezik a zenekedvelő és zeneművelő Zsolnay Vilmosra és családjára, valamint az elődökre, a Zsolnay Gyár fúvószenekarára. Az együttes művészeti vezetője és alapító karmestere Neumayer Károly, tanszékvezető egyetemi docens, Liszt-díjas fúvószenekari karnagy.

A zenekar repertoárjában megtalálhatóak magyar és európai eredeti fúvószenekari művek, komolyzenei átiratok, szórakoztató fúvószene, valamint kamarazenei művek. A ZsWO elhivatott a magyar kortárs fúvószenei művek megszületésének inspirálásában, előadásában, terjesztésében. Jelenlétével segíti az új művek megszületését, hangzó- és képanyagának létrejöttét.


Műsor

Balogh Máté: Zsolnay induló
Balázs Árpád: Régi magyar táncok Gömörből
Győrffy István: Ungaresca
Hidas Frigyes: II. Népdalszvit
André Waignein: Rapszódia alt szaxofonra
Hans van der Heide: Fandango fantázia
Várhalmi Oszkár: Béla király induló


A PTE ZsWO alapítói, szakmai partnerei és támogatói

Pécsi Tudományegyetem
Zsolnay Kulturális Negyed
Pannon Filharmonikus Zenekar
Magyar Művészeti Akadémia
Nemzeti Kulturális Alap
Editio Musica Budapest,
PTE ÁOK.

A Zsolnay Wind Orchestra arculatpályázatára érkezett pályamunkák kiállítása 16.00-tól látható a Kodály Központ falain. A pályamunkákat a PTE Művészeti karának Média- és Alkalmazott Művészeti Intézetének grafikus hallgatói készítették.

A programillusztráció Marsalkó Péter munkája
 
Elejére!