Keresés...

Távol-keleti vendégek koncertje

Koreai zongoristák érkeztek kétnapos mesterkurzusra a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karára. A művészek koncerttel búcsúznak a cívisvárostól.
ko

Három koreai zenei felsőoktatási intézménnyel kötött együttműködési megállapodást az elmúlt esztendőkben a Zeneművészeti Kar. Ennek köszönhetően rendszeresen jelentkeznek koreai diákok a kar és a Conservatory Alapítvány által szervezett zongora mesterkurzusokra.

  "A február 1-én és 2-án Debrecenbe érkező 8 koreai zongorista külön-külön egy-egy órás kurzuson vesz részt, ahol egyéni zenei gondolkozásuk, hangszeres technikai eszköztáruk fejlesztése a cél, valamint az európai zongorairodalom egyes kiemelkedő alkotásain keresztül az előadás stílusvilágának mélyebb megismerése. Így a távoli ország tehetséges fiataljai az itt töltött rövid idő ellenére megtapasztalják a magyar zeneoktatás értékeit és a magyar zenepedagógia eredményeit" – mondta az unideb.hu portálnak Duffek Mihály dékán, a mesterkurzus vezetője.

A koreai vendégek magyarországi látogatása egy több hetes európai körút egyik állomása. A művészek koncerttel búcsúznak Debrecentől, melyet február 2-án, kedden 17 órától adnak a Zeneművészeti Kar Liszt termében (Debrecen, Nagyerdei krt. 82.).


 
Elejére!